VDZ maatje te groot voor ESA in halve finale Arnhem Cup

VDZ heeft zich donderdagavond verrassend eenvoudig geplaatst voor de finale van de Arnhem Cup. Stadgenoot ESA werd zonder problemen met 4-0 verslagen. Zondagavond wordt om half acht op het terrein van Eendracht de finale tussen VDZ en cuphouder Duno gespeeld.

Op voorhand werd met spanning uitgekeken naar de halve finale tussen zondag derdeklasser VDZ en zaterdag derdeklasser ESA. Beide ploegen eindigde het afgelopen seizoen in de subtop en staan bekend als voetballende ploegen. In de praktijk bleek het krachtsverschil tussen VDZ en ESA veel groter dan verwacht. Het was een wedstrijd tussen de mannen van VDZ en de jongens van ESA. De ploeg uit Arnhem-Noord was niet alleen fysiek sterker maar ook veel slimmer.

Uit een snelle omschakeling na een corner van ESA werd na een kwartier de openingstreffer van VDZ door Mathieu Weiss gescoord. Aan de basis van deze treffer stond de razendsnelle en technisch vaardige Tony Soli, die komend seizoen voor hoofdklasser RKHVV zal spelen. Na rust verdubbelde aanvalsleider Martijn van Gessel- wederom op aangeven van Soli- de voorsprong van VDZ en was de wedstrijd beslist. Max Burgers en de uitblinkende middenveldstrateeg Pieter Middeldorp bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0.

Met de nederlaag in de halve finale van de Arnhem Cup komt voor ESA een einde aan een lang seizoen. De ploeg uit Rijkerswoerd haalde de kwartfinale van de beker en werd in de nacompetitie voor promotie uitgeschakeld door DSV’61. De jonge ploeg van trainer Peter Gerritsen blijft grotendeels intact en heeft voldoende potentie om volgend seizoen in de interessante derde klasse (met SC Oranje en Veluwezoom!) wel met een prijs af te sluiten.

 

Van onze Redactie

Meer nieuws lees je hier