NC: Erix keert na een seizoen weer terug naar de 4e klasse ondanks nederlaag

Erix heeft vanmiddag ondanks een 1-2 nederlaag tegen VV Etten promotie weten af te dwingen naar de 4e klasse. Doordat de uitwedstrijd in Etten met 1-3 werd gewonnen is Erix op basis van het doelsaldo de betere ploeg.

Wie dacht dat Etten al met de gedachten bij de herkansingswedstrijd zou zijn kwam bedrogen uit. Vanaf het begin straalde de ploeg uit dat het zou vechten voor de laatste kans. Met snel combinatievoetbal werd Erix onder druk gezet en dit resulteerde al in de 4e minuut in een goede mogelijkheid voor de gasten. Vanaf de 16 meter werd de bal hard over het Erix-doel geschoten. Niet veel later, in de 7e minuut, was het wel raak aan de andere kant. Een prima lange pass van Tim Peters werd door Rowan Weenink beheerst afgewerkt. 1-0. Etten liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef Erix onder druk zetten. Etten kreeg een aantal goede mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. De grootste mogelijkheid hiervoor was in de 23e minuut toen een vrije trap vanaf de zijkant van dichtbij op de paal werd geschoten. Erix moest alle zeilen bijzetten om Etten van zich af te houden. In de 32e minuut viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Een goede aanval via de linkerkant werd door de Etten-spits van dichtbij in het Erix-doel gewerkt. 1-1. Etten rook haar kans en in de 40e minuut werd een goede actie van de rechtsbuiten van Etten beloond met een doelpunt. Zijn strakke voorzet op maat werd door de Etten-spits van dichtbij in het Erix-doel gewerkt. 1-2. Hierdoor nam de spanning weer toe en moest Erix weer vol aan de bak. Beide ploegen gingen rusten met een 1-2 voorsprong voor Etten.

Na rust begon Etten weer offensief aan de wedstrijd. In de 49e minuut kreeg Etten de ultieme mogelijkheid om de 1-3 op het scorebord te brengen. Na een goede steekpass verscheen de Etten-spits alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank. Zijn inzet verdween net naast het Erix-doel. Hierna kreeg Etten nog twee goede mogelijkheden om te scoren (kopbal en een vrije trap) maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht iedere keer weer redding. Je kon merken dat Etten veel kracht had verspeeld want het offensief nam hierna geleidelijk af en Erix kwam weer beter in de wedstrijd. In de 65e minuut verscheen Rick ten Have alleen voor de Etten-doelman maar Rick zijn doelpoging ging helaas over. In de 75e minuut kon Koen Klein Tank zijn voet niet goed plaatsen achter een goede voorzet van Rick ten Have en 2 minuten later kreeg Rick ten Have wederom een goede kans op de gelijkmaker. Zoals al eerder vermeld kon je merken dat bij Etten de krachten waren weggevloeid want ze werden niet meer echt gevaarlijk in de slotfase. Na 90 minuten en wat minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Mahewdewsing voor het einde van de wedstrijd en was promotie voor Erix een feit.

Na afloop brak de feestvreugde los en was het voor scheidend trainer Willem Spijkstra geen mooier moment dan om afscheid te nemen met een promotie. Hij bedankte  iedereen voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren en wenste iedereen met een Erix-hart het allerbeste toe.

Volgend seizoen wachten er weer mooie streekderby’s tegen KSH, KSV, Marienveld en VIOS. Hier ligt een mooie uitdaging voor de nieuwe Erix-trainer Bjorn Zweerink om er een mooi seizoen van te maken.

Door: Ronnie Harmelink

Stand in deze klasse hier