NC: Ondanks nederlaag perspectief voor Wissel in de return

Voor het 2e jaar op rij doet Wissel mee aan het toetje voor promotie. Na vorig jaar OVC ’21 is dit jaar ABS uit Bathmen de tegenstander, de nummer 11 uit 4H met 35 punten in het reguliere seizoen. In een dubbele confrontatie wordt er uitgemaakt wie zich volgend seizoen vierdeklasser mag noemen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, er werd veel gestreden op het middenveld. Na 15 minuten was de eerst echte kans voor Wissel toen Remco Beekman de diepte ingestuurd werd en een strakke voorzet gaf op Remco van Huffelen. Zijn inzet ging echter rakelings naast het doel. Na 25 minuten kwam ABS uit het niets op voorsprong. Een snel genomen vrije trap kwam terecht bij Wessel Nikkels en met een goede actie liet hij keeper Thom Proper kansloos 0-1. Na het doelpunt zakte ABS in en liet Wissel het spel maken om zelf op de counter te kunnen loeren. Het vele balbezit aan de zijde van Wissel resulteerde in kleine kansen. Vlak voor rust kwam echter de verdiende gelijkmaker op het bord. Aanvoerder Bas Chaigneau werd vlak buiten het strafschopgebied gevloerd. Uit de vrije trap passeerde Niels Opschoor de doelman 1-1. Met deze gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust begon ABS fel en liep binnen 12 minuten uit na een 1-3 stand. Kleine foutjes aan de zijde van Wissel werden genadeloos afgestraft. ABS dacht met deze marge de overwinning binnen te hebben en liet zich weer flink inzakken. Voor Wissel was het echter een teken om er een schepje bovenop te doen. Na ruim een uur begon een schitterende aanval over de rechterflank. Een voorzet van Jeffrey van Beekhuizen werd doeltreffend afgerond door Niels Opschoor 2-3. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd. Met het inbrengen van zowel Jordi van Velde als Kees van Laar ging Wissel op zoek naar de zo verdiende gelijkmaker.
Remco van Huffelen en Kees van Laar waren nog heel dicht bij, maar een attente verdediger en keeper voorkwamen de 3-3.

Ondanks de nederlaag genoeg perspectief voor de return in Bathmen. Een overwinning met 1 doelpunt verschil zal al zorgen voor een verlenging. De tweede wedstrijd staat aanstaande zondag op het programma.
Deze wordt gespeeld op sportpark De Looënk, Prinses Margrietlaan 18 in Bathmen. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur.

Opstelling Wissel: Thom Proper, Jeffrey van Beekhuizen, Henk Stoevenbeld, Erwin Buitenhuis, Raoul Hanekamp, Bas Chaigneau (65. Kees van Laar), Gerjan van Laar, Niels Opschoor, Jan Willem Lagerweij, Remco van Huffelen, Remco Beekman (60. Jordi van Velde)

Door: Patrick Scholten

Stand in deze klasse hier