Amir Hashemi aangesteld als hoofdtrainer bij SC NEC

Nijmegen – Amir Hashemi word komend seizoen hoofdtrainer van de eerste klasser SC NEC. Oud Iraanse international is uiteindelijk als beste uit de overige kandidaten geselecteerd. Hashemi, wie op dit moment 2e klasser AVW uit Westervoort traint, is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen. Voorheen was hij trainer bij zaterdag 2e klasser; VV Leunteren.  Wij spraken met de ervaren trainer. “Na de eerste gesprekken heb ik erover nagedacht en enkele gesprekken later kwamen we er uit en heb ik voor een jaar getekend. Mijn gevoel zegt mij dat het een goede keuze is. NEC wilt in de toekomt iets opbouwen. Er komen zeer talentvolle spelers uit de jeugdelftallen. Daarmee ga ik een team smeden en het hoogst haalbare behalen. Het zal in deze moeilijke klasse voor de meeste jonge spelers veel nieuws zijn. Ik ben er om ze goed te opleiden voor het echte werk. Ik werk graag met jonge selecties, dat was voor mij een reden om te tekenen.”, aldus Hashemi.

Hij vult aan; “Half juni gaan we twee weken trainen voor de voorbereiding van het oefenduel tegen de profs (NEC , BVO), daarna gaan we met vakantie en eind juli zullen de eerste trainingen weer beginnen. Ik heb er erg veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

TC Clemens Hermens heeft de juiste man op de juiste plek gevonden. “Wij kennen Amir al een tijdje. We volgen ook zijn verrichtingen. Met deze keuze denken wij dat er een goede match zal zijn tussen de spelersgroep en technische staf. Met zijn ervaring in het betaald voetbal, hoge amateurs, interlands ( IRAN)  staat er wel een trainer voor de groep met een volledige bagage en kennis.”

©Door onze verslaggever

Meer over sc NEC vind je hier