Dinxperlo verovert tweede titel op rij na zege op Terborg (Fotoreeks)

Wedstrijden waarin ploegen kampioen kunnen worden zijn vaak niet goed. Een zenuwslopend duel, ook voor de ongeveer 1000 toeschouwers die deze wedstrijd bezochten. Zie ook vorig seizoen tegen Zeddam. Sinds half maart stokte het voetbal en krijgen we veel minder kansen op doelpunten. Net of de spelers de druk voelden van nu mag het niet meer mis, nu mogen we het niet meer weggegeven.

De eerste helft was dan ook symptomatisch voor deze fase van de competitie. Amper mogelijkheden en die we dan kregen werden niet benut. Zo kwam Ramon Radstaak in een goede scoringspositie na een pass van Danny Maurick maar waarschijnlijk wist Ramon niet hoe vrij hij stond. Even later een oppertunistische actie van Kim waarbij hij uiteindelijk Davey Lichtenberg voor de keeper zette. Die moest meteen schieten maar zijn poging bleef voor de lijn hangen via het been van de keeper. De overige Groenwitte aanvallers keken hoe Terborg de bal uiteindelijk wegwerkte. Het enige gevaarlijke moment van Terborg was toen topscorer Tim van links naar binnen dribbelde en kort voorlangs schoot. Een kolderiek moment leverde bijna nog de 1-0 op. De libero kopte terug op de keeper maar die beoordeelde de bal verkeerd. De bal stuiterde over hem heen maar de keeper was net op tijd terug om de bal tot corner te verwerken. UIt de corner kreeg Pascal Bolwerk nog een kleine kans maar hij kopte naast.  Terwijl de kampioenen van DZSV3 SVD vanaf de platte wagen nogmaals toezongen blies scheidsrechter Dijkman voor de rust. 0-0

In de tweede helft gooide Dinxperlo de schroom van zich af. Terborg werd nu vroeger vast gezet, combinaties liepen beter en de backs konden nu vaker opkomen. Jeffrey ten Holte die speelde in plaats van de geschorste Robin Radstaak trok net als Danny Maurick naar voren. UItgespeelde kansen leverde dat nog niet op. Davey Lichtenberg kwam na een minuut of 10 door en werd vastgepakt. Maar Davey ging door zette voor maar zijn voorzet bereikte niemand. Even later kwam Ramon Radstaak door. Eerst werd hij aangeraakt maar ook hij ging door, bij de tweede tik kon ook hij niet meer blijven staan en kon scheidsrechter Dijkman niet anders dan de bal op de stip leggen. Terwijl veel groenwitten van de zenuwen amper durfden te kijken plaatste Douwe Kaastra zich achter de bal. Zeer zeer knap want hij miste ooit in een promotieduel in de nacompetitie jaren geleden. Zijn poging onder in de hoek trof via de hand van de keeper doel. Het doelpunt werd gevierd met de supporters staande voor de kantine.

Na dit doelpunt was er niets meer wat Dinxperlo kon stoppen. Dit was het moment om door te drukken. Mike Bulsink en Gijs Houthuijzen kwamen in het veld voor Kim te Kaat en Mark Spoor. Gijs was balvast en van Mike ging meteen veel dreiging uit. Een paar minuten na de invalbeurt werd de keeper opgejaagd. Die kreeg de bal slechts halverwege de eigen speelhelft waar die werd opgepakt door Ramon Radstaak. Deze zag Mike Bulsink en die joeg de bal van een metertje of vijfentwintig achter de doelman. 2-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Terborg geloofde er niet meer in en Dinxperlo kreeg volop kansen op meer doelpunten. Dat die niet vielen was niet meer dan jammer. Toen de scheidsrechter affloot was er de ontlading. Het hele jaar op kop gestaan en met wat pijn en moeite de beslissende punten binnen gespeeld. De tweede helft leek weer op het geoliede spel van de eerste twee periodes van dit seizoen. Uiteindelijk de meer dan verdiende kampioen en een groot compliment aan de ploeg. Twee jaar geleden gedegradeerd naar de vijfde klasse maar twee seizoenen verder na twee verdiende titels volgend seizoen in de derde klasse.

Namens redactie Het Gelderse Voetbal van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse! 

Klik HIER voor meer foto’s

Bron: Dinxperlo

Stand in deze klasse hier