Collectief sv Twello klopt in de titelstrijd Victoria Boys (2-1)

Voor sv Twello was de opdracht heel duidelijk! Winnen van koploper Victoria Boys en dan in de wachtkamer gaan zitten, want Twello is uitgepeld. Eindstand 2-1.Daarna volgt er dan nog een beslissingswedstrijd tegen s v Twello om het kampioenschap. Aanvoerder Frank Wijnbergen ( sterk spelend ) was zich er heel bewust van hoe groot een collectief kan zijn. De supporters waren heel belangrijk voor ons. Geweldig zo gesteund te worden. “Belangrijk om te noemen” , zei de aanvoerder. Frank bij deze.

Ook vandaag was de wind goed merkbaar op het veld aan de Zuiderlaan. De gasten hadden deze iets mee in de 1ste helft. Toch hadden zij hier soms ook moeite mee.  Na een periode van aftasten was de eerste mogelijkheid voor Victoria Boys. In de 13de minuut kopte Tim Beeking strak in. Via de vingertoppen van keeper Ronald Teering en de lat kwam de bal terug het veld in. Binnen de minuut schoot Jasper Wolbrink hard op het doel, maar Ronald Teering stond op de juiste plek. Na een kleine 20 minuten spelen was opeens de thuisclub daar. Een vloeiende aanval bracht de bal bij Nicky Eekhuis. Knap zoals hij de bal onder controle bracht, hard inschoot en keeper Rachied Panman katachtig zag reageren. Hij ranselde de bal subliem uit het doel.

Al een paar maal was Victoria Boys aan de linkerkant gevaarlijk geweest. Jesper Timmer passeerde menigmaal de rechter flank van de thuisclub.  Hoe lang zou dit goed gaan? Een paar minuten later was het raak. Vanaf links komend passeerde hij op snelheid iedereen en dat betekende 0-1.    Van te voren wist je dat van deze zijde het gevaar zou komen!!!!!!!!! Nu brak een lastige periode aan voor s v Twello. Het moest, maar kwam niet overtuigend. Spanning?

Dit duurde zo’n 10 minuten. In de 35ste minuut kreeg s v Twello een vrije trap te nemen. Max Smaal nam deze. Tom Nijdeken kopte knap in. Keeper Rachied Panman reageerde heel snel. Tikte de bal nog wel weg, maar voor de voeten van Nicky Eekhuis. Hij scoorde de gelijkmaker 1-1. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer. Ruststand 1-1. Daar mocht s v Twello op dat moment best tevreden mee zijn.

Na de rust was het wikken en wegen voor Victoria Boys. Verdedigen? Gelijkspel was voldoende of voor de winst gaan? Vooral bij stilstaande situaties was Victoria Boys gevaarlijk. Tim Beeking kopte knap binnen, maar vond doelman Ronald Teering op zijn weg. In de 55ste minuut kwam Nicky Eekhuis oog in oog met de keeper van de gasten, maar vergat de bal. Aanvallend werd de thuisploeg sterker. Moest ook wel, want aan een gelijkspel had men niets.

Een vrije trap in de 62ste minuut van Max Smaal betekende 2-1. Keeper Rachied Panman stond erbij en keek erna. Nu kwam de druk naar voren van Victoria Boys. Keeper Ronald Teering redde tweemaal heel bekwaam. In de 71ste minuut een ware scrimmage voor het doel van de thuisploeg. Via de binnenkant van de paal kwam de bal terug in het veld.

Jerry Schaake kopte van heel dichtbij in de 84ste minuut over. Het spel golfde nu op en neer. Rick Uninge schoot van korte afstand hoog over en Bastiaan Hendriks redde knap na een prachtige aanval van de thuisploeg. Dan aan die kant een mogelijkheid dan weer aan de andere kant. Eindelijk floot de prima leidende scheidsrechter K. Sener uit Eerbeek af.  Een verdiende overwinning voor s v Twello?

Zelf is de club uit Twello uitgespeeld en Victoria Boys moet de laatste wedstrijd winnen. Nu afwachten hoe het 2de Pinksterdag verloopt.

 

Bron: Sv Twello

Stand in deze klasse hier