Wissel pakt opnieuw de winst in derby met Emst

Na de overwinning in de eerste speelronde van het seizoen heeft het lang geduurd, maar zondag 1 mei was het weer zo ver. De derby van de gemeente Epe stond weer op het programma Emst – Wissel. De afgelopen versies versloegen de kanaries altijd de oranje hanen en ook nu was het dat aan de stand verplicht.

Ondanks het grote verschil op de ranglijst was de openingsfase gelijk opgaand. Wissel hield de bal niet lang in de ploeg en hier probeerde Emst van te profiteren in de omschakeling. Echter verder dan een aantal afstandsschoten die werden gepareerd door Thom Proper kwamen ze niet. Na een half uur leek Wissel gelukkig op voorsprong te komen toen Gerjan van Laar van afstand op de goal schoot. De Emster doelman wou de bal met de voet stoppen, maar zag tot zijn schrik dat de bal er onder door schoot. Helaas ging de bal ook naast het doel. Toch was dit het moment dat Wissel het initiatief nam en kwam even later op voorsprong. Net buiten het strafschopgebied mocht Niels Opschoor aanleggen voor een vrije trap en deze schoot hij feilloos binnen 0-1. Vlak voor rust bouwde dezelfde Niels Opschoor de voorsprong nog uit met een fanatische goal vanaf het middenveld 0-2.

Na de rust was het al gauw gedaan met de enige hoop die Emst misschien nog had toen Michael Kloezeman ongestoord op de goal afging. Spits Kees van Laar maakte ruimte en Michael schoot de bal fanatisch in de hoek en zette Wissel zo op 0-3. Emst ging vervolgens alles of niets spelen en dit resulteerde in vele kansen voor Wissel, na een goede pass van Remco Kamphuis kon Remco van Huffelen de doelman passeren en zo de 0-4 aantekenen.Het leek over en sluiten voor de gastheren, maar in de slotfase kreeg het zowaar een kans waar een doelpunt uit viel. Een schot werd gepareerd door keeper Thom Proper, maar in de rebound was hij kansloos 1-4. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 2-4 uit een strafschop, maar dit mocht de feestvreugde aan de kant van Wissel niet drukken.

Opnieuw een overwinning in de derby. Voor Emst een wedstrijd van alles of niets, voor de Kanaries weer een belangrijke overwinning in de strijd om de bovenste plaatsen.
Volgende week speelt Wissel opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal in de Vecht. Tegenstander is V en L, de aanvang is om 14.00 uur.

Opstelling Wissel: Thom Proper, Jeffrey van Beekhuizen (71. Bas Bindt), Henk Stoevenbeld, Erwin Buitenhuis, Michael Kloezeman, Niels Opschoor, Bas Chaigneau, Gerjan van Laar (73. Remco Kamphuis), Jan Willem Lagerweij, Kees van Laar (67. Remco Beekman), Remco van Huffelen

Door: Patrick Scholten

Stand in deze klasse hier