Teleurstelling voor titelkandidaat DSV na gelijkspel bij SDS (Fotoreeks)

Woede, frustratie, teleurstelling en ongeloof streden om voorrang op de gezichten van menig DSV-er na afloop van de wedstrijd tegen SDS in Wekerom. De late tegentreffer in de blessuretijd van de tweede helft was een mokerslag, zodat het 2 – 2 gelijkspel aanvoelde als een nederlaag.
Voetbal is en blijft een teamsport. De opbeurende woorden van good-old Jaap Bouwman  (maakte jaren deel uit van DSV 1) aan zijn broer Alex over samen winnen en verliezen vonden eventjes helemaal geen gehoor bij hem en zijn medespelers. In de slotfase ging het namelijk absoluut mis. In de 88e minuut werd “knokker” Schreurs nog gewisseld voor technicus Palm… Laatstgenoemde verloor een duel waarna zijn tegenstander een strakke pass over rechts verzond. Op links tastte de verdediger mis op die pass waarna de rechtsbuiten vrije doorgang had naar doelman Schippers en scoorde: 2 – 2 .


De wedstrijd begon goed met al in de 2e minuut een goed genomen vrije trap van Jan van Norel. Hij bediende Alfred Hofmeijer op maat en deze liet doelman Mulder kansloos: 0 – 1 . In de 18e minuut echter een groot misverstand tussen Lokhorst en Schippers waar een SDS-aanvaller wel raad mee wist: 1 – 1 . Die tegenslag kwam DSV goed te boven, zeker toen Alex Bouwman in de 28e minuut de toegekende strafschop wegens hands verzilverde.


Na de rust meer spanning dan goed voetbal, maar de DSV-ers leken met een zwaarbevochten 1 – 2 overwinning huiswaarts te keren. Tot die 88e minuut…
Zaterdag a.s. wacht de cruciale wedstrijd op sportpark De Haere tegen koploper AGOVV. De aanvang is 14.30 uur. Stefan Bakker is nog geschorst, ook Henrick Blaauw moet toekijken vanwege een schorsing en het meespelen van Johan Westerink is nog onzeker.

Klik HIER voor meer foto’s

Tekst: DSV’61
Foto’s: Wilfred Boom

Stand in deze klasse hier