Wissel houdt punt over aan tumultueus duel met Twello

Een heerlijk lente zonnetje en een topper in 5H. Een voorbode voor een heerlijke voetbalzondag zou je zeggen. Toch wat niets minder waar. Beide ploegen begonnen wat nerveus aan het duel, hierdoor werden er in de openingsfase weinig kansen gecreëerd. De eerste beste bal die in het strafschopgebied van Wissel terecht kwam raakte van dichtbij een hand. Tot ongeloof van velen zag de scheidsrechter hier een penalty in.
Ondanks het vele goede keeperswerk van Thom Proper dit seizoen was hij kansloos op de inzet van Max Smaal en verdween de bal links van de keeper in het doel 0-1. Nog 80 minuten te gaan in het duel, dus tijd genoeg om dit recht te buigen. Wissel kreeg in de eerste helft via Kees van Laar, Remco van Huffelen en Daan Smid enkele kansen op de gelijkmaker maar het vizier stond niet op scherp. Twello was in de omschakeling ook enkele keren gevaarlijk, maar keeper Thom Proper bewees weer zijn waarde.

Na de rust opnieuw een gelijk opgaande strijd met kansen aan beide kanten. Twello was na een uur spelen nog het dichts bij een doelpunt toen een speler door de Wisselse verdediging brak en op keeper Thom Proper af ging. Op het laatste moment gaf hij de bal breed op een meegelopen teamgenoot op te scoren, echter was op dat moment de verdedigers van Wissel terug en konden zo redding brengen. Met nog een kwartier te spelen een zeer vreemd moment, na een overtreding krijgt de spits van Twello geel en regeert hierop. De scheids bedenkt zich geen seconde en trekt ook de tweede gele kaart en Twello moet dus verder met zijn tienen. Het begin van een knotsgek einde van deze wedstrijd. Wissel gaat nog aanvallender spelen en al snel scoort Kees van Laar de gelijkmaker door een voorzet binnen te koppen 1-1. Wissel ruikt bloed en wil de overwinning uit het vuur slepen. Dan gebeurt aan de zijde van Wissel echter hetzelfde als wat Twello overkwam. Niels Opschoor maakt een overtreding en krijgt hiervoor de gele kaart. Toen hij hierop reageerde kon hij ook direct vertrekken met zijn tweede gele kaart. Met 10 tegen 10 wordt de wedstrijd hervat echter niet voor lang, want plots loopt de scheidsrechter naar de bank van Wissel waar hij de gewisselde doelpuntenmaker Kees van Laar de rode kaart geeft, omdat er iets vanaf de zijkant geroepen is. Trainer Arnold Cornelisse vraagt waar de jonge leidsman toch mee bezig is en kan vervolgens ook vertrekken. Een hele vreemde gewaarwording, een duel waar fair wordt gestreden om de bovenste posities in de 5e klasse H wordt ineens ontsiert door vreemde beslissingen van de man in het zwart.
Het duel was nog maar net begonnen of de scheidsrechter begon opnieuw met het uitdelen van een rode kaart. Ditmaal was Martijn Scholten het slachtoffer, een tackle die in de Eredivisie hooguit wordt bestraft met een gele kaart werd was voor deze man opnieuw aanleiding om een speler van Wissel eraf te sturen. 9 tegen 10 met nog enkele minuten te spelen. Wissel verdedigde het punt en probeerde via een counter nog wat te bereiken. Dit duurde echter niet lang, wat toen Jordi van Velde ongelukkig een counter van Twello er probeerde uit te halen mocht hij, die vandaag na ruim 2 jaar blessureleed zijn rentree maakte, ook met zijn tweede gele kaart vertrekken. Ook met de 8 overgebleven spelers hield Wissel stand.

Na de wedstrijd had niemand het meer over de uitslag of het belang van dit duel. De vele en vreemde kaarten waren het enige gespreksonderwerp in de kantine.
Volgende week wacht er een nieuw duel uit bij Deventer SP zal Wissel moeten winnen om in de race om het kampioenschap te blijven.

Opstelling Wissel: Thom Proper, Michael Kloezeman, Erwin Buitenhuis, Henk Stoevenbeld, Jeffrey van Beekhuizen (70. Martijn Scholten) Jan Willem Lagerweij, Gerjan van Laar (74. Remco Beekman), Niels Opschoor
Daan Smid, Kees van Laar (73. Jordi van Velde), Remco van Huffelen

Door: Patrick Scholten

Stand in deze klasse hier