Babberich neemt punten verdiend mee uit Wehl

Babberich heeft zondagmiddag een meer dan verdiende overwinning geboekt op Concordia Wehl. Babberich moest het doen zonder de zieke spits Eldridge Roijer, een belangrijke speler in het team van trainer Mohammed Mouhouti. Giorgio Ashruf was geen onverdienstelijke vervanger. Dinsdag speelde deze allrounder nog libero in de bekerwedstrijd tegen Bennekom. Heel prettig voor een trainer om zo´n speler in de selectie te hebben. Concordia Wehl liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het niet van plan was om Babberich onder druk te zetten. Loeren op de counter moet trainer Goldstein zijn jongens als opdracht meegegeven hebben. Babberich had veel balbezit en speelde prima voetbal, Babberich kreeg kansen. De grootste kans was voor Wayne Berry. Hij had Babberich na 15 minuten op voorsprong moeten zetten. Oog in oog met de keeper wist hij helaas niet te scoren. Na balverlies op het middenveld kreeg Concordia in de 33ste minuut de eerste kans. Keeper Sinan Bagci redde tot tweemaal toe. Uit de rebound scoorde Tom Berendsen tegen alle verhoudingen in met een bekeken schot vanaf 16 meter. Het plan van Concordia-trainer Goldstein leek te werken. Het liep anders. Twee minuten later bracht Jamay Baltus de snelle Benjamin Roemeon met een prima pass in stelling. Roemeon haalde meedogenloos uit. Een verdiende beloning. Het had voor rust nog mooier kunnen worden. Twee minuten voor rust verscheen Benjamin Roemeon alleen voor de doelman Spikker. Spikker hield Concordia met een prima reflex in de wedstrijd. Ruststand 1-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Concordia Wehl bleef de lange bal hanteren en gokte op de counter. Na 53 minuten kwam Babberich verdiend op voorsprong. Hermani de Andrade probeerde een steekbal te geven. Deze werd onderschept maar kwam toch bij Benjamin Roemeon terecht. Een fractie van een seconde later lag de 1-2 in het netje. Enkele minuten later was het bijna beslist. Een inzet van Benjamin Roemeon werd nog maar net van de lijn gehaald. Even later werd Hermani de Andrade in het 16-metergebied tegen de vlakte gelopen. Babberich kreeg geen strafschop. Pas in het laatste kwartier verliet Concordia Wehl de verdedigende stelling en werd het zowaar gevaarlijk. Babberich-keeper Sinan Bagci stond als een tijger in zijn doel en was niet te passeren. Daarnaast speelde het centrale duo Baltus-Rogers erg sterk. Eenmaal verdween een bal via de lat achter het doel. Het offensief duurde kort en Babberich controleerde daarna de wedstrijd. Vlak voor tijd schoot Appie Düsüncelli met een droge knal de beslissende bal binnen. Na 4 minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Bos af en kon Babberich met 3 punten in de tas terug naar De Buitenboom. Zondag a.s. komt BVC’12 op bezoek. Dan valt er nog een vlekje we te werken. Uit werd immers met 5-1 verloren.

Opstelling: Sinan Bagci, Wayne Berry, Abdulai Rogers, Jamay Baltus, Bjorn Schoenaker, Hermani de Andrade, Iliass Lakhal, Appie Dësüncelli, Robin Swaters, Giorgio Ashruf, Benjamin Roemeon.

Bron: Babberich

Stand in deze klasse hier