Wissel boekt ruime overwinning op Wesepe

Na vele afgelastingen, een inhaalweekend en een vrije zondag kon Wissel weer eens competitiewedstrijd spelen. Tegenstander was sc Wesepe de ploeg die een stuk meer (oefen)wedstrijden gespeeld heeft na de winterstop en dus ingespeeld naar Epe kwam.

Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme was het Wissel dat vanaf minuut 1 de bovenliggende partij was. Wesepe liet zich inzakken en liet Wissel het spel maken. De eerste kansen lieten ook niet lang op zicht wachten. Eerst was het Bas Chaigneau die zijn schot gekraakt zag worden. Even daarna passeerde Daan Smid zijn directe tegenstander en gaf de bal goed voor op Bas Chaigneau, alleen stapte de aanvoerder van Wissel slim over de bal heen en gaf Remco van Huffelen een grote kans jammerlijk raakte hij de paal. Topscoorder Daan Smid had de 1-0 nog op zijn hoofd maar kopte bij de tweede paal over het doel. De ban werd pas gebroken vlak voor de rust toen Daan Smid de 1-0 tegen de touwen schoot.

Wesepe kreeg de eerste kans in de tweede helft, maar keeper Thom Proper redde uitstekend. Wissel pakte snel de touwtjes weer in handen en liep snel uit naar 3-0. Eerst was het Daan Smid die voor 2-0 zorgde. Nog geen 2 minuten later was het verschil definitief gemaakt toen een verdediger van Wesepe een voorzet achter zijn eigen doelman werkte 3-0. Toen het verschil eenmaal gemaakt was verslapte de concentratie aan de zijde van Wissel en ging slordigheidsfoutjes te maken. Toch kwam het geen moment in de problemen en leek 10 minuten voor het einde zelfs op 4-0 te komen toen jongeling Remco Beekman op een fantastische manier de bal in de kruising schoot. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk viel de 4-0 alsnog toen in de slotfase Jan Willem Lagerweij een afgemeten voorzet tegen touwen schoot 4-0.
Wissel was nog in de feeststemming want nog geen minuut na het doelpunt van Jan Willem was het Jarno Rouweler die voor Wesepe de 4-1 scoorde. Thom Proper kon in eerste instantie nog redding brengen, maar was in de rebound toch kansloos.

Een ruime overwinning en zodoende pakt Wissel de koppositie terug in de 5e klasse H. Volgende week wacht de topper tegen Victoria Boys in Apeldoorn. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur.

Opstelling Wissel: Thom Proper, Raoul Hanekamp, Erwin Buitenhuis, Henk Stoevenbeld, Jeffrey van Beekhuizen (62. Martijn Scholten) Michael Kloezeman, Bas Chaigneau (c), Niels Opschoor, Daan Smid, Remco van Huffelen (70. Remco Beekman), Jan Willem Lagerweij

Door: Patrick Scholten
Foto: Edwin Fennema

Stand in deze klasse hier