QUICK 1888 blijft winnen en vergroot voorsprong (fotoreeks)

Op deze stormachtige en regenachtige dag moest de koploper van de 2e Klasse I spelen tegen Leones. Voor de gasten uit Beneden-Leeuwen betekende het, mede door de vele afgelastingen, pas hun eerste competitie-optreden in 2016. De thuisploeg opende zeer offensief en creëerde vooral in het eerste kwartier een aantal 100% kansen. Maar deze werden niet benut. Daardoor kon Leones zich langzaam maar zeker uit die omklemming worstelen en kreeg het steeds meer vat op de Nijmeegse spitsen. De Leeuwenaren kregen zelfs onverwacht de grootste kans op een voorsprong, toen Bram Kooijmans een foutieve pass, gevolgd door een glijpartij pardoes alleen op doelman Sjors de Bruijn mocht afgaan. De aanvoerder van de Nijmegenaren was ijzig kalm, bleef lang staan waardoor het de Leones-aanvaller niet lukte hem te passeren.


Na de theepauze bleef de thuisploeg worstelen met het vinden van de juiste gaatje en de beslissende pass bleef vooralsnog uit. Beide ploegen creëerden in deze periode bar weinig. De Leeuwenaren stonden defensief prima, waardoor het de koploper maar niet lukte goede kansen uit te spelen, ondanks een aantal aanvallende wissels. Tot in de 77e minuut Jesse Vreman voor de koploper eindelijk toch de ban brak. Een vrije trap van Kay Thomassen werd door Mark van Haarlem doorgekopt op de vrijstaande Jesse Vreman, die vervolgens met een volley de Leeuwense doelman John Verwey kansloos liet: 1 – 0.

De wedstrijd was toen in feite gespeeld, mede doordat het Leones niet meer lukte de bakens alsnog te verzetten. Daardoor ontbeerde het hen aan aanvallend vermogen. Twee minuten voor tijd maakte Jesse Vreman aan alle onzekerheid een einde door een vrije trap om de muur te krullen en de bal in de verste hoek te deponeren: 2 – 0. Mede door het vrij onverwachte verlies van achtervolger W.A.V.V. is de puntenvoorsprong opgelopen naar 8 punten. Het Beekse BVC’12 moet nog 4 (!!) wedstrijden inhalen om nog in het spoor van de lijstaanvoerder te blijven.

Klik hier voor alle foto’s

Door: Rob Peters

Stand in deze klasse hier