Beker: SDV Barneveld is gestrand op cupfighter Babberich (Fotoreeks)

SDV Barneveld is in de 4e ronde van de districtbeker gestrand op SV Babberich/Liemers. Op zaterdagmiddag waren de gastheren na negentig minuten de gelukkige ploeg die naar de 1/8 finales gaat.  Eindstand 2-1.

Door: Tijmen van Ginkel / SDV Barneveld   FOTOS: HGVoetbal

Hans van Arum was verhinderd en dus zat Wilco van Dijk als eindverantwoordelijke op de bank met naast hem Dennis Koorn. Iedereen was doordrongen van het belang van deze bekerwedstrijd. Bij winst mocht er gespeeld worden tegen aartsrivaal Bennekom voor een plaats in de kwart finale. Maar dan moest er dus wel nog “even” gewonnen in Babberich.
Rob Knul en Geert van de Veen werden gespaard, Robbin de Leeuw zat een schorsing uit, Ricardo Mengerink en Delano Flemming waren geblesseerd. Maar de elf die het dan wel moesten doen, zouden het varkentje evenwel moeten wassen.

De omstandigheden waren verre van ideaal. Een koud en winderig sportpark met nauwelijks publiek, waar men meer bezig was met carnaval dan met voetbal. Met daarbij opgeteld een zwaar en zompig grasveld dat er belabberd bij lag. Het nodigde niet uit tot een mooi demonstratiepotje voetbal. Nee, er moest gewerkt worden. Dit vraagt een ander soort voetbal, aldus van Dijk. SDVB begon nog best redelijk aan de wedstrijd. Al na zeven minuten stonden de Barnevelders op 0-1. Aanvoerder Niels Vlugt mocht op grote afstand een vrije trap nemen. Zijn bal zeilde pardoes over de keeper heen in de verre kruising. Het vreemdelingenlegioen van Babberich liet zich hierdoor niet in het minst ontmoedigen. Uitblinker Benjamin Roemeon (die na dit seizoen bij Topklasser DVS’33 gaat spelen) slalomde in de 23e minuut moeiteloos door de Barneveldse defensie en schoot zijn ploeg feilloos naar een gelijke stand. SDVB ging ook door, maar werd gestuit door scheidsrechter Kaya. In de 32e minuut blunderde keeper Sinan Bagci. Mauro Aalders profiteerde behendig, maar scheidsrechter Kaya keurde de treffer onbegrijpelijkerwijs af. Even later maakte een verdediger van Babberich opzichtig hands in de zestien, maar weer wuifde Kaya dit weg. Vlak voor rust poeierde Paul Daalmeijer de bal nog op de lat.

Met een 1-1 gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht. Het was een spannende en best aantrekkelijke eerste helft. De meegereisde Barnevelders zagen dat het wel goed zou komen. Maar hoe anders zou het lopen. “In de eerste helft lieten we zien dat we best met de omstandigheden om konden gaan. Als we in de 2e helft minimaal hetzelfde zouden brengen, dan zou het goed komen. Dat heb ik de jongens in de rust voorgehouden.”, aldus Wilco van Dijk.

Maar de 2e helft begon SDVB uitermate slap. Er werd geen duel meer gewonnen en met het gefröbel op de vierkante meter wist Babberich wel raad. SDVB kwam er niet meer aan te pas. Eerst was er een mooi schot uit de draai van Roemeon. Toen was er een schitterende lob van Stephan Gezius, die keeper Jeroen van Binsbergen miraculeus tot corner kon verwerken. Vervolgens was er een vrije trap op de rand van de zestien, die in de muur smoorde. Het was allemaal uitstel van executie. Een kwartier voor tijd viel dan toch de verwachte treffer. Een scherp indraaiende corner van Benjamin Roemeon plofte zomaar binnen. Op wiens naam de treffer komt is niet duidelijk. De een zegt dat Eldridge Rojer de bal het laatste raakte, de ander zegt dat het een eigen goal was? Ik houd het er op dat niemand de bal raakte. Maar het was nu wel, volkomen verdiend,  2-1 voor Babberich. SDVB leek nu een beetje wakker geschud. Er belandde zelfs nog een bal op de lat, maar het slotoffensief was te slap en kwam te laat. Babberich sleepte de overwinning over de streep en mag nu in  Bennekom spelen over drie weken. “Hier zijn geen excuses voor. Ik schaam me voor de 2e helft. Goed voetbal op zo’n veld is niet mogelijk, dus moet je werken. We hebben veel te weinig strijd geleverd. We waren niet meer gelijkwaardig qua strijd en dan wordt het lastig. Babberich heeft verdiend gewonnen en wij hebben vooral van ons zelf verloren”, aldus de beschaamde assistent trainer.

Scheidsrechter: B. Kaya uit Silvolde
met de onafhankelijke assistenten S. Leferink en G.B. Roenhorst

Publiek: 90

Doelpunten:
7. Niels Vlugt 0-1
22. Benjamin Roemeon 1-1
76. Benjamin Roemeon 2-1

Opstelling:  Jeroen van Binsbergen (k), Lesley de Vette (77.Jorino Kleijn), Robin Koning, Ivar van Beek, Niels Vlugt, Mauro Aalders, Kevin Ooms, Paul Daalmeijer (73. Jeffrey van Deuveren), Youssef Atibi (66. Sven Mulder), Jan Doornbos, Richard Haklander

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM